• Mot clé
  • Catégorie
  • Ville    
S'il vous plaît s'enregistrerpour postuler à cette offre.
8 Juil 2017

Temps Plein Research Software Engineer

Anderlecht

Description de L'emploi

Vlaamse Overheid
Ville: Anderlecht BRU BE
Je analyseert de huidige dataflow bij de betrokken onderzoekers en stelt voor hoe deze geoptimaliseerd kan worden.

Je coördineert mee de ontwikkeling en ondersteuning van onderzoekssoftware over projecten heen en bent mede-aanspreekpunt hiervoor.

Je zoekt actief naar innovatieve oplossingen om onderzoek meer reproduceerbaar en open te maken en communiceert hierover via Twitter, presentaties en technische blog posts.

Je ontwikkelt de nodige onderzoekssoftware (functies, notebooks, pakketten) in R of Python om recurrente datastromen of analyses te automatiseren of ondersteunt onderzoekers in hun softwareontwikkeling. Dit doe je op maat van de onderzoeksvraag, met aandacht voor performantie en herbruikbaarheid over projecten heen.

Je documenteert de software grondig, zodat onderzoekers hier zelf mee aan de slag kunnen.

Aan de hand van documentatie en opleidingen leer je onderzoekers zelfredzaam te maken in de technische aspecten van onderzoek.

Als projectcoördinator overleg je met de betrokken onderzoekers (o.a. TrIAS partners), eventuele externe ontwikkelaars en het Data lab om tijdig tot een kwalitatief eindproduct te komen.

Je publiceert de software als open source en communiceert hierover via Twitter of technisch blog posts.

Je legt contacten met de open source en RSE gemeenschap en gaat op zoek naar potentiële samenwerkingen.

Je volgt (inter)nationale (RSE) conferenties, workshops en cursussen en blijft zo op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen.

Je coördineert de ontwikkeling en/of ondersteuning van onderzoekssoftware voor specifieke onderzoeksprojecten. De onderzoekssoftware zijn in hoofdzaak R/Python functies/pakketten.

Profiel

Je diploma

Je hebt een masterdiploma in de exacte of toegepaste wetenschappen.

Houders van een buitenlands diploma dienen via NARIC-Vlaanderen een gelijkstellingsprocedure te doorlopen, voordat hun diploma en geldelijke anciënniteit in aanmerking genomen kunnen worden. Meer informatie hieromtrent kan je terugvinden op de website http://www.ond.vlaanderen.be/naric/nl/

Je werkervaring

Je hebt bij voorkeur minstens 3 jaar relevante ervaring met het ontwikkelen van code voor wetenschappelijk onderzoek.

Je technische competenties

Vereiste:
Je hebt ervaring met/kennis van wetenschappelijk onderzoek.

Je hebt ervaring met R en/of Python.

Je bent enthousiast over open source. Illustreer dit door in je CV naar ten minste één van je open source bijdragen te verwijzen.

Je hebt uitstekende kennis van het Engels en goede kennis van het Nederlands.

Bij voorkeur:
Je hebt ervaring met het ontwikkelen van onderzoekssoftware voor biodiversiteitsonderzoek.

Je hebt ervaring met de ontwikkeling van R en/of Python packages, voorzien van unit-testing en documentatie.

Je hebt ervaring met/kennis van literate programming, zoals Jupyter notebook en Rmarkdown.

Je hebt ervaring met het opvragen van data via SQL en APIs.

Je bent bereid om bottlenecks te herprogrammeren in C of Fortran als je botst op performantie-limieten van high-level programmeertalen.

Je hebt ervaring met GIS.

Je hebt ervaring met de command line interface.

Je hebt ervaring met versiecontrole (git) en het gebruik ervan in teamverband.

Je hebt interesse in nieuwe technologieën.

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op LinkedIn Deel op Google+ Deel via e-mail. Lokale e-mail client is nodig. PDF Selectiereglement downloaden

Persoonsgebonden competenties Omgaan met stress Plannen (= ordenen) Zelfstandig werken Klantgerichtheid Zin voor nauwkeurigheid hebben Resultaatgerichtheid Creatief denken (Inventiviteit) Contactvaardig zijn Zich kunnen aanpassen aan veranderende omstandigheden (flexibiliteit) Regels en afspraken nakomen Samenwerken als hecht team Leervermogen hebben Diploma’s Master: Studiegebied Wetenschappen Doctoraat Master: Studiegebied Toegepaste biologische wetenschappen Master Biologie

Aanbod

Een contract van onbepaalde duur.Een boeiende en uitdagende functie.

Je komt terecht in een dynamische organisatie die oog heeft voor innovatie en die een permanente verbetering van de dienstverlening nastreeft.

Je krijgt ruime mogelijkheden wat vorming, bijscholing en ondersteuning met moderne ICT-middelen betreft.

De werkdruk kan hoog zijn, maar er worden ernstige inspanningen geleverd om het werk zo optimaal mogelijk te combineren met de privésituatie: zo bieden wij je 35 dagen vakantie per jaar en een systeem van glijdende werktijden.

Je woon-werkverkeer met het openbaar vervoer en je hospitalisatieverzekering zijn gratis.

Je krijgt maaltijdcheques van € 7 per gewerkte dag.

Je wordt aangeworven in de graad van wetenschappelijk attaché (schaal A165/166). Voor meer informatie over de bijbehorende salarisschaal en de arbeidsvoorwaarden bij de Vlaamse overheid kan je terecht op http://www.vlaanderen.be/nl/vlaamse-overheid/werken-bij-de-vlaamse-overheid/uw-salaris .

Naast anciënniteit in de openbare sector kan ook relevante beroepservaring in de private sector of als zelfstandige worden erkend door de lijnmanager op basis van de functievereisten. Relevante beroepservaring in de private sector kan tot maximaal 20 jaar verloond worden.

Jouw talent is belangrijker dan je geslacht, gender, afkomst, geaardheid, handicap of chronische ziekte. Stel je kandidaat en bouw mee aan het divers Vlaanderen van morgen!

Personen met een handicap kunnen structurele en/of organisatorische aanpassingen aanvragen bij de emancipatieambtenaar van het INBO via daphne.lingier@inbo.be .

villes : Anderlecht. Les catégories d'emploi : Engineering - Technique. Types d'emplois : Temps Plein.

Postuler pour cet emploi

Laisser un commentaire

Votre adresse de messagerie ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *